Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Feestelijke opening Dorpspark De Laak

Dorpspark De Laak in Rheden wordt op zaterdag 11 maart officieel geopend. De gemeente Rheden nodigt inwoners uit om de opening van het park samen te vieren.

Het programma begint om 10.00 uur bij de vernieuwde brug aan het einde van de Waardweg (nabij het steenbakkersmonument). Wethouder Paul Hofman houdt daar een kort welkomstwoord. Vervolgens wordt de naam van het nieuwe pad onthuld en planten leden van de klankbordgroep die actief heeft meegedacht over de inrichting van het dorpspark een aantal bomen. Rond 11.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Park voor jong en oud

In opdracht van de gemeente Rheden heeft aannemersbedrijf NTP Infra de afgelopen maanden het nieuwe dorpspark aangelegd, dat onderdeel is van het Masterplan De Zuidflank. Er is veel veranderd in dit gebied: zo is er een recreatief wandelpad aangelegd, waardoor De Laak meer bij het dorp is betrokken. Daarnaast is de dorpsentree bij de A348 opgeknapt, is er een openbaar toegankelijke boomgaard aangelegd en is er een natuurspeeltuin gekomen. Ook is de parkeerplaats is verkleind, waar veel groen voor is teruggekomen en er is een plek gemaakt waar oeverzwaluwen een nieuw huisje kunnen vinden. Verder heeft de scouting een plek gevonden in de Zuidflank en is er een pumptrack gekomen, een soort kruising tussen een fietscrossbaan en een skatepark. Er wordt nog gewerkt aan een kunstwerk in De Laak, dat mogelijk wordt gemaakt door de Groene Icoonsubsidie van de Provincie Gelderland. Het kunstwerk wordt later dit jaar geplaatst.

Wethouder Paul Hofman is blij met het nieuwe dorpspark: “Dit was lange tijd een verloren gebied tussen de snelweg en het dorp waar je niet echt kon komen. Het was de wens van de inwoners van Rheden om daar verandering in te brengen. Die wens is nu in vervulling gegaan met de opening dit prachtige park. De natuur, biodiversiteit en het water in De Laak zijn versterkt, maar ook kun je hier heerlijk wandelen en elkaar ontmoeten. Goed voor de natuur en de gezondheid dus!”