Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Historische Jubileumoptocht Rheden 450 jaar! Doe jij ook mee?

Op zondag 16 april zal in het kader van 450 jaar Rheden een grootse Historische Jubileumoptocht gehouden worden met een aansluitend festival op het Landgoed Avegoor. De optocht start op de Zutphensestraatweg in Ellecom en op de hoofdstraat in De Steeg

De muzikale invulling op deze plaatsen wordt verzorgt door de 2 accordeonverenigingen die de gemeente rijk is. Inmiddels doen al meer dan 400 muzikanten mee, nog los van de andere deelnemers aan de optocht, zoals bijvoorbeeld de carnavalsverenigingen en bijzondere voertuigen.

Natuurlijk worden de beide optochten aangevoerd door muziekverenigingen. Zij vertrekken exact om 11.00 uur en treffen elkaar in het midden van de Middachterallee waar de Burgemeester, wethouders en de Ambt schouten van elk dorp uit de gemeente de stoet staan op te wachten. Ook het publiek zal hier in grote getalen aanwezig zijn want de ‘Grand Passage’ vindt exact daar plaats.

Carnavalsverenigingen, toneel- maar ook buurtverenigingen, straten, vrienden, clubs en andere verenigingen zullen deze optocht kleur geven. Deelnemers in mooie kostuums, verkleed als vaandelzwaaier, schout of minstreel of muzikant. Er zijn oude auto’s en praalwagens. Of je nu een grote loopgroep bent, alleen deelneemt of als bezoeker of toeschouwer besluit mee te lopen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze Historische Jubileumoptocht fantastisch te maken.

Na de ‘Grand Passage’ wordt de route vervolgt via de zandpaden langs boerderij de Wolfskuil over de oude laan naar Landgoed Avegoor en het sportveld van EDS te Ellecom waar die middag aansluitend het openingsfestival zal plaats vinden. De optocht wordt ontbonden op de Eikenstraat. Ook daar en tijdens de ‘Grand Passage’ wordt vanzelfsprekend muziek gemaakt door een van de vele muziekverenigingen die de gemeente rijk is.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.rheden.nl/rheden450jaar/Rheden450jaar/Home/Evenementenkalender_450_jaar/