Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lampionnenoptocht 2023

Op 10 maart 2023 is de jaarlijkse lampionnenoptocht in Rheden. Vanaf 18.30 uur verzamelen wij ons op het Dorpsplein bij de pomp. De optocht zal rond de klok van 19:00 uur vertrekken. Na afloop is er warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de ouders, uiteraard met wat lekkers.

De kinderen die op een kinderdagverblijf zitten en de basisschoolkinderen tot en met groep 4 ontvangen vanuit de Oranjevereniging een week van tevoren een lampion, deze lampion krijgen de kinderen op school. De basisschoolkinderen vanaf groep 5 ontvangen een week van tevoren een bon voor een glowstick, deze bon kan ingeleverd worden bij de tent van de Oranjevereniging op het Dorpsplein bij de pomp. In de tent van de Oranjevereniging zijn voor de start lampionnen, glowsticks en lichtjes voor de lampionnen te koop.

Het Fanfare Corps zal voordat de optocht vertrekt spelen op het plein van 18.30 uur tot 19.00 uur. De March- & Showband Rheden en Excelsior uit Ellecom-de Steeg zullen voor de muzikale begeleiding zorgen tijdens de optocht. Stichting Verkeersregelaars Rheden zorgt ervoor dat de optocht veilig kan verlopen.

Wij zien jou graag tijdens de lampionnenoptocht en hopen op een grote opkomst
met een prachtige optocht!

Route: start bij de pomp – Groenestraat – Schoolweg – Worth Rhedenseweg – Steenbakkersweg – Zwarteweg – Thomassenweg – Massenweg – Korenbloemstraat – Klaproosstraat – Speenkruisstraat – Klaverstraat – Worth Rhedenseweg – Mauritiusstraat – Europalaan – De Hoge Kamp – Koningsland – Groenestraat – einde de pomp

Met medewerking van:

March & Showband Rheden
Excelsior Ellecom-De Steeg
Het Rhedens Fanfare Corps (speelt van 18:30 uur tot 19:00 uur)
Stichting Verkeersregelaars Rheden