Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rhedense schoolkinderen herdenken oorlogsslachtoffers op 17 april

Op  16 april is het 78 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren,  is er op maandag 17 april  om 10.00 uur een bijeenkomst op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust aan de Lentsesteeg 21 in Rheden.

Leerlingen van verschillende basisscholen, veteranen, het Rhedens Senioren Orkest, het college van B&W en iedereen die dat wil, herdenken en eren alle tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen oorlogsslachtoffers, militairen en verzetsmensen.

Leven met oorlog

Een aantal kinderen draagt een gedicht voor en burgemeester Carol van Eert houdt een toespraak. Het thema dit jaar is: Leven met oorlog.  Daarna worden er kransen gelegd en volgt een defilé langs de monumenten. Voor en na de plechtigheid speelt het Rhedens Senioren Orkest. Na de herdenking is er een informeel samenzijn, waarbij kinderen en veteranen elkaar kunnen ontmoeten. Er is koffie en limonade.

Van harte welkom

Oorlogsslachtoffers mogen niet worden vergeten. Dankzij militairen en verzetsmensen leven wij in vrijheid. Velen van hen hebben hiervoor hun leven gegeven. Anderen hebben vreselijke herinneringen aan de oorlog overgehouden. Iedereen is van harte welkom op 17 april op begraafplaats en gedenkpark Heiderust om hier samen bij stil te staan.