Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Welkom

Rheden is het Dorp, waaraan de gemeente sinds de vorming van het schoutambt in 1573 haar naam te danken heeft. Het dorp ligt al meer dan duizend jaar ingeklemd tussen de IJssel en de stuwwallen van de Veluwezoom (bron: mijnGelderland.nl).

Het dorp telt tegenwoordig rond de 8.515 inwoners, met 3.845 huishoudens. Om de belangen van dit dorp goed te behartigen, is in 1931 het Rhedens Dorpsbelang opgericht, een politiek onafhankelijke vereniging. Als belangenvereniging willen we ons bezig houden met onderwerpen die het dorp raken en leefbaar houden. Om dit te kunnen bereiken willen we graag de verbinder zijn van het dorp, waarbij de website een centrale rol speelt.

Op de website is te zien welke dorpsactiviteiten er zijn, middels een activiteitenkalender. Wij zullen met regelmaat je mening vragen over o.a. projecten van de gemeente Rheden of andere issues die jou als dorpsbewoner aangaan. Verder vind je de laatste nieuwtjes en weetjes. In het hoofdmenu onder LINKS zie je een overzicht van diverse verenigingen en andere (sport)organisaties in het dorp.

Met de website houden we je op de hoogte over ontwikkelingen en activiteiten in het dorp, maar ook over de gesprekken en contacten die we onderhouden met de gemeenteraad, college en politieke partijen, verschillende ondernemingsverenigingen en bewoners. 1x per jaar ontvang je als lid van Rhedens Dorpsbelang een speciale editie van een nieuwsbrief op papier.

Door regelmatig overleg met andere belangenverenigingen bundelen we onze krachten en vergroten we onze expertise over diverse onderwerpen zoals duurzaamheid, leefbaarheid e.d. Voor onze leden houden wij eens per jaar eens ledenvergadering, waarin we de leden informeren over de activiteiten van het afgelopen jaar. Daarnaast presenteren we onze plannen voor het jaar daarop.

Samen staan we sterk. Word lid en laat je stem horen.