Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gemeente Rheden doet mee met WarmeTruienDag

Vrijdag 10 februari is het nationale WarmeTruienDag. De gemeente Rheden doet ook mee. In het gemeentekantoor gaat de verwarming een paar graden lager. Medewerkers die op vrijdag naar kantoor gaan worden verzocht een lekkere warme trui aan te doen.

Wethouder Paul Hofman roept andere Rhedense bedrijven en instellingen op de verwarming vrijdag ook wat lager te draaien. “Ik hoop dat zo veel mogelijk bedrijven meedoen, want zo besparen we met elkaar heel wat energie. Dat is goed voor de portemonnee en het milieu. De groenste energie is tenslotte de energie die je niet gebruikt.”

Ongeveer een kwart van alle energie in Nederland wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. De verwarming een paar graden lager zetten lijkt een druppel op een gloeiende plaat. Maar als heel Nederland een winter lang een graad lager stookt, besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam. Eén graad lager, bespaart 6% energie.

WarmeTruienDag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland en wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie én 6% CO2 per graad. Kijk voor meer info www.warmetruiendag.nl

Foto: WarmeTruienDag.nl