Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Resultaten enquete mobiliteit gemeente Rheden

Om het nieuwe beleid rondom mobiliteit vorm te geven, heeft de gemeente Rheden een enquête gehouden om inzicht te krijgen in hoe inwoners en belanghebbenden verkeer en vervoer in onze gemeente ervaren. Deze enquête, die tot 22 juli liep is ingevuld door 831 mensen, ook hebben mensen op kaart aangegeven wat goed gaat in de gemeente en waar aandachtspunten zijn. Dat leverde waardevolle aandachtspunten en tips op. Hoewel de gemeente niet alle punten direct kan aanpakken, vormen de reacties belangrijke bouwstenen voor het nieuwe mobiliteitsbeleid.

De uitkomst voor het dorp Rheden In Rheden liggen de knelpunten voornamelijk op de kruispunten van de Arnhemsestraatweg. Hierbij gaat het over de lastige oversteekbaarheid voor fietsers en voetgangers. Daarnaast worden ook de Groeneweg en delen van de Oranjeweg vaak genoemd als knelpunten.

De uitkomst voor de hele gemeente:

  • Voor Rhedenaren zijn leefbaarheid en verkeersveiligheid van groot belang, dat komt overeen met het lokale beleid. Echter blijft de huidige situatie nog achter bij het belang en is verbetering wenselijk. Daarnaast worden ook fiets- en wandelvoorzieningen als aspecten met een zeer hoog belang aangemerkt.
  • Het gemotoriseerd verkeer wordt in Rheden door de respondenten als relatief goed beschouwd, evenals de bereikbaarheid per fiets en per auto. Daarentegen kunnen de voorzieningen voor voetgangers en fietsers worden verbetert om te voldoen aan het belang.
  • In de gemeente zijn veel goede punten die Rhedenaren als positief beoordelen. Dit zijn voornamelijk locaties met goede fietsvoorzieningen of plekken waar de leefbaarheid hoog is.
  • Als verbeterpunten hebben de respondenten voornamelijk verkeersveiligheidsknelpunten aangegeven. Dit komt overeen met de resultaten uit alle vragen, waaruit blijkt dat verkeersveiligheid op alle aspecten een belangrijk aandachtspunt is binnen de gemeente. Daarnaast zijn er ook veel aandachtspunten gericht op (ontbrekende) voorzieningen voor fietsers en voetgangers.

Bekijk hieronder de resultaten in de presentatie van de gemeente: