Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kom naar het duurzaamheidsfestival op zaterdag op 26 oktober!

Je wordt van harte uitgenodigd voor een leuke en leerzame dag over verduurzaming. Op deze dag krijg je informatie en tips over onder andere energiebesparing, duurzaam wonen, subsidies en circulaire economie. Met presentaties, workshops, muziek en een bingo. Neem je kinderen vooral mee.

Het door de gemeente georganiseerde duurzaamheidsfestival ‘Huis, Tuin en Keuken’ is dé plek om op een gezellige en leuke manier kennis te maken met duurzaamheid in en rondom je huis. Leer de lokale, groene initiatieven uit de gemeente Rheden kennen. Zoals bijvoorbeeld de dorpstuin Rheden. Ontdek wat je zelf kunt doen om een verschil te maken. De gemeente vertelt je welke mogelijkheden er zijn om subsidie aan te vragen om je huis te verduurzamen, zoals voor isolatie.

Naast workshops en presentaties (onder andere door Helga van Leur (ambassadeur weer, klimaat en duurzaam gedrag) is er ook van alles te doen en beleven voor kinderen. Volg een workshop, bezoek de informatiemarkt en laat je inspireren. Doe mee aan de bingo en maak kans op mooie prijzen en geniet van de muziek!

Het festival vindt plaats op 26 oktober 2024 op het terrein van hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Bekijk het volledige programma op www.watisjouwrheden.nl. Je kunt de hele dag langskomen, toegang is GRATIS.

Slecht weer? Geen zorgen! Alle activiteiten zijn binnen. Voor eten en drinken kun je tegen betaling terecht in de kantine.

App WatisjouwRheden Ook is er een app “Wat is jouw Rheden”? Deze kun je downloaden Android telefoons en iPhones. In de app staat alle informatie over het festival. Op vertoon van de “Wat is jouw Rheden”? App reis je bovendien gratis met de bus van en naar het festival.

Bereikbaarheid
Het festival is bij Hogeschool Van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26-A in Velp van 10.00 uur tot 17.00 uur. Dit is gemakkelijk bereikbaar met de fiets. Kom je liever met de bus? Op vertoon van de app Wat is jouw Rheden? reis je in de gemeente Rheden gratis met de bus van en naar het festival. Het festival is op loopafstand van station Velp (let op reizen met de trein is NIET gratis). Op het terrein van de hogeschool zijn ook parkeerplekken beschikbaar.

Betrokkenheid belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang Wij staan op 26 oktober niet op het festival, maar zijn partner van het duurzaamheidsfestival. De door ons ontwikkelde flyer ‘Energie besparen doe je zo’ met bespaartips voor stroom, gas en water, is opgenomen in de app van het festival onder ‘partners’. Nog geen lid van Rhedens Dorpsbelang? Meld u hier aan.