Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

In het jubileumjaar is er elke week aandacht voor een Nieuwe Rhedenaar

Lenn Jansen is 2 januari geboren in Dieren. Journalist Marjon Weijzen (uit Rheden) schreef een tekstje en fotograaf Marc Pluim (Velp) maakte een foto voor het eerste portret uit een serie ‘Nieuwe Rhedenaar’.

In het jubileumjaar 2023 plaats de gemeente elke vrijdag een portretje op Facebook en Instagram van Rheden 450 jaar en van Erfgoed Rheden.

Nieuwe Rhedenaar maar niet geboren in Rheden

Een ‘nieuwe’ Rhedenaar is iemand die, anders dan Lenn, niet geboren is in de gemeente, maar er later naar toe verhuisde. Verderop in het jaar volgen onder andere de Australische Tara Roberts, barber Salaam Sultan, klimaatburgemeester Annette Augustijn en ‘vrouw van de burgemeester’ Jeanette van Eert.

Eén van de projecten van het jubileumjaar

Dit project is een van de vele activiteiten die plaatsvinden in het jubileumjaar 2023, waarin gevierd wordt dat Rheden en Velp 450 jaar geleden samen verder gingen als één gemeente. Sindsdien bestaat die uit de zeven dorpen: Laag-Soeren, Dieren, Spankeren, Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp. Het project is geïnitieerd door de werkgroep Erfgoed en wordt uitgevoerd door journalist en schrijfdocent Marjon Weijzen en fotografen Marc Pluim en Jikke Göbel (De Steeg).

Meedoen

Ken je iemand die niet mag ontbreken in de portretgalerij? Of wil je zelf geïnterviewd worden? Marjon Weijzen zoekt mensen uit alle zeven dorpen en moedigt vooral jongeren aan om zich aan te melden. Aanmelden kan door te mailen naar: marjon@weijzen.nl of te bellen met 06-27061942.