Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dorpsschouw 2023 van start

Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang (RD) gaat de komende weken een dorpsschouw houden in het openbaar gebied. Alle straten in het dorp worden bezocht en vanuit de beleving van dorpsbewoners beoordeeld op elementen van schoon, heel, veilig en mooi.

5 teams van 2 personen zullen de komende weken het dorp doorgaan en gebreken constateren bij wegen, trottoirs, pleinen en plantsoenen. Woningen worden niet beoordeeld, tenzij overhangende struiken en bomen in tuinen voetgangers, mindervaliden en verkeer de vrije doorgang belemmeren. Waar nodig zullen foto’s worden gemaakt.
Bij de voorbereiding van de schouw is de afdeling Buurtbeheer van de gemeente betrokken.

De resultaten van de schouw zullen worden verwoord in een rapportage en zal naar verwachting eind mei worden aangeboden aan de gemeente met het verzoek voor een vervolg.