Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dorpspark De Laak geopend

Alles wat een naam krijgt, krijgt een gezicht. Het pad door het Dorpspark De Laak heet vanaf nu Dr. P.G. Bekkeringpad en terecht! Het herinnert ons aan het nabije verleden, ook al lijkt die ver weg.

Dokter Bekkering was 30 jaar, van 1960 tot 1992 een toegewijd dorpsarts in Rheden. Hij heeft vele kinderen in Rheden op de wereld gebracht. Ook schreef hij al vroeg recepten uit voor de pil. Hij was zijn tijd ver vooruit. Maar daar blijft het niet bij. Hij was mede oprichter van het Mildredhuis in Arnhem, de abortuskliniek. Naast zijn praktijk als huisarts was hij ook daar werkzaam: een man van statuur die we niet mogen vergeten, want we hebben veel aan hem te danken.

Samen met wethouder Paul Hofman werd de naamplaat onthuld door Arre Bekkering, die tot 2022 huisarts in Rheden is geweest.

Hofman vertelde wat Laak betekent:  beek, stroom, rivier.

Arre Bekkering voegde daaraan toe dat Laak ook dokter, geneesheer betekent. Hoe mooi valt het Dorpspark De Laak samen met het Bekkeringspad.

Wie meer wil weten van het park en de mogelijkheden, kan kijken bij ‘Schetsboek Dorpspark De Laak Rheden’ op internet. Het geeft de mogelijkheden, maar ook de geschiedenis.

In het voorwoord schrijft de toenmalige wethouder Ronald Haverkamp: (…) Of u nu een rondje met uw hond maakt, gaat skeeleren of ergens op een bankje gaat zitten. Kortom, het park wordt een plek voor iedereen.’

‘Ga het dorpspark zelf zien en ervaren. Het is meer dan de moeite waard.’

De Laak: een mooie plek voor alle Rhedenaren. Een plek waar we trots op mogen zijn en hopelijk heel veel jaren plezier in hebben.