Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Plannen herontwikkeling voormalig bejaardentehuis Rhederhof worden gepresenteerd.

Het convenant is ondertekend!

De nieuwe eigenaar De Houten Steen Holding B.V. heeft samen met Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Gelderland, Bond Heemschut en stichting Behoud Historische Landgoederen Oostelijke Veluwezoom gewerkt naar het moment waarop het oude bejaardentehuis op het terrein daadwerkelijk gesloopt gaat worden. Afspraken hierover zijn afgelopen vrijdag 10 november vastgelegd.

Met het symbolisch aansnijden van een taart met de afbeelding van het voormalig bejaardentehuis, wordt het startsein gegeven om het puin van de verloederde gebouwen te gaan ruimen om vervolgens ruimte te geven voor een mogelijk herstel van de oorspronkelijke Buitenplaats Rhederhof en een terreininrichting van het oude bejaardentehuis.

Op dinsdagavond 28 november van 19.30 tot 22.00 uur worden beiden plannen gepresenteerd aan omwonenden en belangstellenden in Ons Huis (Meester B. van Leeuwenplein 7, Rheden).