Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kom monumenten kijken in Rheden

Op 14 en 15 september 2024 is het weer Open Monumentenweekend in Rheden en Rozendaal. Onder het motto ‘Onderweg!’ gaat het dit jaar over routes en reizen. Via oude èn nieuwere wegen kunt u dit jaar meer dan 40 monumenten bekijken in Rozendaal en de dorpen van Rheden. Verscheidene eigenaren van monumenten haken in op het jaarthema. Geniet vooral ook van de rondleidingen, exposities en extra activiteiten.

Neem in ons dorp Rheden een kijkje bij de Dorpskerk, de oude begraafplaats de Pinkel, de schaapskooi of bij de brandtoren op het Rozendaalseveld. Bezoek een lezing over de stoomtrein in Laag-Soeren. Bekijk oude rijtuigen in De Steeg of de lijkkoets van Daan Modderman in Ellecom. Een groot of een piepklein postkantoor uit de vorige eeuw? De onthulling van de oude gevelsteen van een kasteel? En dan hebben we nog de mooie villa’s, tuinen en parken, beelden enzovoorts. In de kerk van Ellecom zijn mooie oude kaarten, routes en uiteenlopende netwerken te zien van de acht dorpen, aangevuld met prenten en foto’s.

Meer informatie over wat er te zien is: www.openmonumentendag.nl of via www.rhedenopdekaart.nl Heel veel plezier onderweg!