Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Voor huishoudens met laag inkomen: tegoedbon voor nieuwe koelkast of wasmachine

Heeft uw huishouden een laag inkomen, dan kunt u via de gemeente Rheden een beroep doen op de witgoedregeling voor een tegoedbon voor een koelkast, wasmachine, droger of vriezer, mits u voldoet aan de voorwaarden. De energiecoach begeleidt u daarbij.

Wat houdt de witgoedregeling in?

De witgoedregeling is een van de manieren waarmee huishoudens met een laag inkomen geld kunnen besparen op hun energiegebruik. Wie een energieslurpende koelkast, wasmachine, droger of vriezer heeft, kan die op deze manier vervangen worden door een energiezuiniger apparaat. Daarmee kunt u als huishouden tot wel 100 euro per jaar op uw energierekening besparen.

Hoe vraag ik de witgoedregeling aan?

De witgoedregeling is een uitbreiding van de werkzaamheden van de energiecoaches. Zij helpen inwoners met energiebesparing om zo hun energierekening te verlagen. Samen met u bekijkt de energiecoach of het verouderde apparaat in aanmerking komt voor vervanging. Via deze deze link doet u een aanvraag voor een energiecoach:  samen met de energiecoach de witgoedregeling aanvragen.

Waar kan ik de waardebon inwisselen?

Indien u aan de voorwaarden voldoet ontvangt u een tegoedbon ter waarde van maximaal 650 euro. Deze kunt u vervolgens inwisselen bij een van de drie witgoedwinkels in onze gemeente: Expert Dieren, Expert Rheden of Kranenburg Velp. U moet uw oude apparaat inleveren bij het ontvangen van uw nieuwe apparaat.

Flyer “Energie besparen doe je zo”

Rhedens Dorpsbelang geeft een flyer uit waarin veel tips staan om zonder kosten energie te besparen. De geactualiseerde flyer treft u hier aan.