Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bevrijdingsrit, openingsoptocht en muziekfestival luiden officieel het begin van het jubileumjaar in

De gemeente Rheden viert dit jaar dat de zeven dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren al 450 jaar een bestuurlijke eenheid vormen. Het weekend van 15 en 16 april is de officiële aftrap met een bevrijdingsrit, een openingsoptocht en veel muziek.

Heel veel Rhedenaren werken vrijwillig mee aan een onvergetelijk feest voor iedereen. Het jubileumjaar bestaat op dit moment al uit meer dan 50 activiteiten en evenementen, 80 deelnemende organisaties en zo’n 300 vrijwilligers.

Weekend van 15 en 16 april

Het weekend van 15 en 16 april staat bol van de optochten en muziek. Na dat weekend volgen nog veel activiteiten, evenementen en feesten. Dat gaat van het Magisch Verhalen Festival op landgoed Middachten, tot expo’s, muziektheatervoorstellingen, sportwedstrijden en wandel- en fietsroutes. Van bijzondere concerten tot zeven dorpsfeesten. Van touwtrekwedstrijden, ringsteekkampioenschappen, zeepkistenraces en een gemeentelijk schuttersfeest – waarbij een keizer gekroond wordt vanuit de schutterskoningen uit de zeven dorpen – tot een eindexpositie in de turnhal in Ellecom waaraan al over de twintig Rhedense kunstenaars en fotografen meedoen.

Burgemeester Carol van Eert: “Na de moeilijke coronajaren zijn we wel toe aan een feestje! En het mooiste van dit alles: we doen het van begin tot eind samen. Zeker weten dat er in de jubileumkalender voor iedereen iets leuks tussen zit. Ik hoop u dan ook te ontmoeten tijdens de vele festiviteiten in onze dorpen ter gelegenheid van het 450 jarig bestaan.”