Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

4 mei-herdenking

Op donderdagavond 4 mei vindt de gemeentelijke herdenking plaats bij het monument op het Rozenbos aan de Arnhemsestraatweg in Rheden. Het College van burgemeester en wethouders is hierbij aanwezig. Burgemeester Carol van Eert houdt een toespraak en legt namens het college een krans bij het monument.

Belangstellenden kunnen vanaf 19.20 uur verzamelen in Rheden bij de muziektent aan de Veerweg/Havelandseweg of in De Steeg bij de ingang van Landgoed Rhederoord aan de Parkweg. Vanaf deze twee plekken wordt een stille tocht gehouden naar het Rozenbos. De collegeleden vertrekken dit jaar vanuit Rheden.

Herdenking

De herdenking vangt stipt om 19.45 uur aan. Burgemeester Carol van Eert spreekt en legt samen met wethouder Gea Hofstede, namens het college van Burgemeester en Wethouders, een krans bij het monument. 

Leven met oorlog

Het Comité 4 en 5 mei gemeente Rheden verzorgt deze herdenking. Het Comité staat gedurende deze bijeenkomst samen met inwoners stil bij burgers en militairen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog en tijdens oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Het nationale thema dit jaar is ‘Leven met oorlog’.

Velp

In Velp vindt er een herdenking plaats bij het monument in het Villapark/Vijverlaan. De Stille tocht vertrekt om 19.30 uur vanaf het beeld Moedige Mensen (hoek Hoofdstraat/Hogeweg). De raadsleden Theo Kooijmans en Martinique Visser leggen een krans bij het monument in het Villapark.

Ellecom

In Ellecom vindt er op 4 mei een herdenking plaats in de Nicolaaskerk om 18.45 uur. De kerk is om 18.30 uur open. Rond 19.25 uur vertrekt de stille tocht langs het Joods monument aan de Zutphensestraatweg  naar de begraafplaats. De raadsleden Sjir Hanssen en Ties Kuijpers leggen hier een krans.