Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

450 deelnemers gezocht voor Ann & Meander

Rhedelijk Cultureel, Create Dance, JLS Productions en Cultuurbedrijf RiQQ zijn al een tijdje in de weer met hun volgende zomerse theaterspektakel. Na ‘Alice in Wonderland’ is nu gekozen voor een muziektheatervoorstelling waar inmiddels zo’n 140 deelnemers aan meedoen. En we hopen dat er nog meer deelnemers aansluiten en openluchttheater De Pinkenberg vol in de zon zetten!

‘Ann & Meander’ gaat over de roerigste en belangrijkste periode uit het 450-jarig bestaan van gemeente Rheden. Het stuk speelt zich af tussen 1840 en 1853 voor de muren van kasteel Biljoen. Het stuk is een muzikale, dansante en theatrale vertolking van Rhedense geschiedenis en mythe. 35 jongeren en 25 kids spelen de hoofdrollen.

Kortom: het wordt weer een echt Rhedelijk Cultureel knalfeest!

Meezingen?

Iedereen die mee wil zingen met ‘Ann & Meander’ kan zich gratis opgeven bij Marije Heemskerk (componist en koordirigent): marije@rhedelijkcultureel.nl.

Meedoen is gratis! Je kunt meedoen als koor, maar je mag je ook individueel aanmelden.

Het belooft een voorstelling te worden waar het koor een groot aandeel heeft in de muzikale omlijsting.

Meedansen?

Ook zoeken we dansers die mee willen doen aan de voorstelling. Ook dit is weer gratis en je kunt je opgeven als groep of als individu. De repetities voor individuele deelnemers zijn op donderdagen. Groepen werken met een tutorial van onze choreografe Charell Peters of, in overleg met de regie, kunnen groepen zelf choreografieën maken.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar lynn@rhedelijkcultureel.nl.

Meespelen in het orkest?

Ook meespelen in het orkest kan! Deelname is gratis en je werkt aan meerdere grote stukken die geschikt zijn voor blazers, strijkers en wat niet meer. We schrijven de partituren op maat.

Je kunt je ook hier opgeven als individu of met een heel gezelschap. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar marije@rhedelijkcultureel.nl.

Ann & Meander

Ann en Meander kennen elkaar al lang. Elke ochtend, als Ann naar de markt loopt en Meander al druk in de weer is bestellingen van baksteen te leveren aan de rijke bazen van Velp, komen ze elkaar tegen.

Meander houdt van Ann en Ann van Meander. Maar Ann wil rijk trouwen. Dan heeft ze een beetje uitzicht op rijk leven in plaats van de krassen en wondjes die ze overhoudt aan het bramen plukken.

Voor de muren van kasteel Biljoen ontrafelt zich een op ware feiten gebaseerd Shakespeareaans epos vol humor en tragiek. Want als Ann met baron Van Hardenbroek trouwt en Meander het Velpse goud vindt wordt alles ineens anders.

Meer info?

Wil je meer weten over onze voorstelling Ann & Meander? Wil je meedoen als dansgroep, koor of orkest? Of wil je op een andere manier helpen om deze voorstelling tot een groot succes te maken? Neem dan even contact op met Jowin Heemskerk (regisseur): jowin@rhedelijkcultureel.nl / 06 42 42 38 75.

De kaartverkoop start over een paar weken. Dus volg ons via Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van al het laatste nieuws!